Izraelci se nimalo ne šale: Novo obraćanje iz Vlade dodatno raspiruje strah!
Pojas Gaze, Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

sukob

Izraelci se nimalo ne šale: Novo obraćanje iz Vlade dodatno raspiruje strah!

Galant je u sredu najavio novu fazu rata

Objavljeno:

Ministar odbrane Izraela Joav Galant izjavio je danas da postoje "značajne mogućnosti, ali i teški rizici" u vreme kada Izrael ulazi u, kako je rekao, novu fazu rata, najavjujući nastavak vojnih akcija.

"Ovo je nova faza u ratu, ona ima značajne mogućnosti, ali takođe teške rizike. Hezbolah se oseća gonjenim i redosled naših vojnih operacija će se nastaviti", rekao je Galant pred vrhom izraelske vojske.

Galant je ponovio da je cilj Izraela bezbedan povratak stanovnika severnog dela zemlje, raseljenih zbog prekograničnih sukoba sa Hezbolahom u njihove domove.

"Kako vreme prolazi Hezbolah će platiti povišenu cenu", najavio je izraelski ministar.

1 / 5 Foto: Ali Jadallah / AFP / Profimedia

On je dodao da će se istovremeno nastaviti nastojanja da se vrate taoci i uništi palestinski Hamas u Pojasu Gaze, preneli su izraelski mediji.

Vođa libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah je nešto ranije u svom prvom obraćanju od eksplozija pejdžera i toki-vokija širom Libana u utorak i sredu najavio da će onemogućiti Izraelu ostvarenje novog ratnog cilja da vrati stanovnike izraelskog severa u njihove domove.

Galant je u sredu najavio novu fazu rata, a zbog te najave i eksplozija elektronskih uređaja u Libanu, za koje se optužuje Izrael, opšti rat protiv Hezbolaha se čini bližim nego ikada, konstatuje Asošiejted pres.

Bonus video:

10:03

IRAN VEROVATNO NEĆE NAPASTI IZRAEL? Eksperti za Kurir šokirali: Zavladao veliki strah, prete im KATASTROFALNE POSLEDICE

(Espreso/Beta/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.